Glaslyn Ospreys, Porthmadog, Severní Wales

Informační tabule a / nebo letáky Toalety na místě nebo poblíž vchodu Bezbariérový přístup Občerstvení na místě nebo u vchodu Přírodní rezervace, Severní Wales
  • Úvod a mapa rezerv, Severní Wales
  • Aber Falls - Coedydd Aber NNR
  • Abercorris NWWT
  • Afon lleiniog LNR
  • Allt y Benglog NNR
  • Bardsey Island NNR
  • Bryn Pydew NWWT
  • Cors Geirch NNR
  • Cors Gyfelog NNR
  • Cadair Idris NNR
  • Cemlyn Bay NWWT
  • Conwy RSPB
  • Ceunant Cynfal NNR
  • Ceunant Llennyrch NNR
  • Coed Camlyn NNR
  • Coed Cymerau NNR
  • Coed Dolgarrog NNR
  • Coed Ganllwyd NNR
  • Coed Gorswen NNR
  • Coed Llyn Mair NNR
  • Coed Tremadog NNR
  • Coed y Rhygen NNR
  • Cors Erddreiniog NNR
  • Cors Bodeilio NNR
  • Cors Goch NNR
  • Cwm Glas Crafnant NNR
  • Cwm Idwal NNR
  • Fenn's Whixall a Bettisfield Mosses NNR
  • Glaslyn RSPB Osprey Project
  • Great Orme - Maes y Facrell NNR
  • Hafod Elwy Moor NNR
  • Hafod Garregog NNR
  • Mariandyrys NWWT Reserve
  • Meirionydd Oak Woodlands NNR
  • Minera Quarry NWWT
  • Morfa Dyffryn NNR
  • Morfa Harlech NNR
  • Newborough Warren a Ynys Llandwyn NNR
  • Rhinog NNR
  • Snowdon / Yr Wyddfa NNR
  • South Stack Cliffs RSPB Reserve
  • Nant Porth NWWT
  • Spinnies Aberogwen NWWT
  • Reserve RSPB v údolí mokřadů
  • Yr Eifl (The Rivals) NNR

Označení: n / a

2015 Otevírací doba návštěvnického centra v Pont Croesor

Otevřeno každý den od začátku dubna od 10:00 do 17:00, poslední vstup na stránky je 16:00. Aktuální otevírací dobu a další podmínky návštěvy najdete na nové webové stránce na adrese www.glaslynwildlife.co.uk .

Dole: Pohled na řeku Glaslyn, kam se Ospreys každoročně vracejí, aby zvedli mláďata
Glaslynské ústí

Ospreys se vrátili do dolního údolí Glaslyn Valley k chovu v roce 2004 a každý rok se vracejí do stejné hnízdní oblasti, a to navzdory poškození jejich hnízda bouří, které v tomto roce vedlo ke smrti obou kuřat.

V roce 2011 se samec Osprey vrátil předčasně a dorazil 17. března. Po příjezdu samice krátce nato se pár usadil v hnízdě a samice položila tři vejce. Toho roku se vylíhla všechna tři vejce, což bylo důvodem k velkým oslavám.

Glaslyn Wildlife má vynikající informační a vyhlídkové centrum v Pont Croesor poblíž Porthmadog. Je obsluhován zaměstnanci a dobrovolníky.

Otevírací dobu a možnosti dobrovolnictví naleznete na ...

Na tomto webu se můžete dozvědět více o Glaslyn Ospreys, prohlédnout si kopii hnízda Osprey v životní velikosti a také sledovat ptáky, kteří krmí svá mláďata, prostřednictvím živého odkazu na video. K dispozici je také naučná stezka pro děti a mini obchod.

Pokyny

Mřížka Ref: SH593413

Z Tremadogu (na okraji Porthmadogu) jeďte po silnici A498 procházející vesnicí Prenteg.

Těsně po opuštění Prenteg zahněte pravou zatáčkou na B4410. Pokračujte po této úzké silnici 500 m (300 yds), ​​dokud na ostré levé zatáčce silnice nedorazíte k nádraží Ffestiniog.

Vstupte na parkoviště nádraží, pokračujte nahoru a přes železniční trať a pokračujte dolů na parkoviště RSPB.

Dole: Návštěvnické centrum projektu Glaslyn Osprey
Informační centrum RSPB

Zařízení

K dispozici je personální informační centrum s malým parkovištěm. V mini obchodě RSPB je možné zakoupit občerstvení, nápoje a zmrzliny.

V centru je veřejné WC.

Přístup

K dispozici je přístup pro zdravotně postižené návštěvníky centra, aby viděli odkaz na živé video, a dobrá cesta vede k modelovým hnízdům.

Aktuální informace o otevírací době webu v roce 2015 najdete na ...

Trochu více o Ospreys

Ospreys se rok co rok vracejí na stejné hnízdiště a do hnízda přidávají materiál pokaždé, když dorazí. Je známo, že některá hnízda se používají každý rok po dobu 20 let. Ptáci mají také tendenci zůstat věrní svému partnerovi po celou dobu jejich produktivního života.

Ospreys se množí od přibližně 3 do 5 let a mohou každý rok vychovat dvě nebo tři kuřata. Vejce se inkubují asi 35 dní a kuřata se obvykle líhnou dva nebo tři dny od sebe.

Dole: Orie replik Ospreysů vystavené na stránkách Glaslyn Ospreys
Modelové hnízdo Osprey

Pro Ospreys je životně důležité mít přístup ke středním rybám, které se dají krmit, a je úžasný pohled vidět, jak se jeden z těchto ptáků vrhá asi metr do vody a poté vstává s rybou pevně drženou v pařátech. .

Jakmile se vylíhnou, budou mláďata krmena jejich rodiči po dobu přibližně dvou měsíců a zůstanou v těsné blízkosti hnízda po dobu dalších dvou měsíců, jakmile budou schopni se o sebe postarat; pak se vydali na zimu do Afriky.

Ospreys byl vyhozen jako chov ptáků ve Velké Británii počátkem 20. století v důsledku zastřelení nebo otravy a v důsledku zničení jejich chovných stanovišť. Dnes je těmto nádherným ptákům poskytována nejvyšší úroveň právní ochrany a ve Spojeném království probíhají společné ochranné akce zaměřené na rozšíření území ptáků. Ve Skotsku existuje řada webů, kde se hnízdí a množí Ospreys, a nyní máme dvě místa, kde se Ospreys úspěšně chovají ve Walesu.