Myotis brandtii - Brandt's Bat, identifikační průvodce

Kmen: Chordata - Třída: Mammalia - Řád: Chiroptera - Čeleď: Vespertilionidae

Myotis brandtii, Brandt's Bat

Brandt's Bats jsou malí se špičatými tvářemi, dobře pokrytými tmavými vlasy. Obvykle mají rozpětí křídel 21 až 24 cm, délku hlavy a těla 38 až 50 mm a hmotnost mezi 5 a 9 gm - v průměru o něco větší než blízce příbuzný netopýr vousatý. Brandtových netopýrů je v jižní Británii pravděpodobně docela dost.

Rozlišovat netopýra Brandtova od jeho příbuzného netopýra vousatého může být obtížné - až do roku 1970 nebyly rozpoznány jako samostatné druhy.

Detailní záběr na hlavu Myotis brandtii, Brandt's Bat

Stanoviště a let

Uvidíte Brandt's Bat na řekách a jezerech Anglie a Walesu, kde se živí můrami a jiným létajícím hmyzem. Tito drobní netopýři se objevují za soumraku. Často je lze vidět hledat kořist hmyzu podél okrajů řek.

Úkryty

Je známo, že Brandtovy netopýry v letních měsících hnízdí v budovách a na stromech. Zdá se, že mají rádi štěrbiny a někdy se nacházejí v hnízdě ve stěnách dutin a za vertikálně visícími dlaždicemi. Bylo také známo, že využívají netopýří krabice. Mateřské kolonie mají obvykle 20 až 60 netopýrů.

Je známo, že malé skupiny Brandtových netopýrů se na zimu stahují do podzemních hnízdišť. Útočí hlavně ve štěrbinách, často v těsné blízkosti jiných druhů, jako jsou pipistrelles.

Stravovací návyky

Brandt's Bats se živí malými můrami a jiným nočním létajícím hmyzem, obvykle je chytí za letu, ale příležitostně je vybírá z povrchů listů.


Fascinován netopýry? Když si přečtete Frazzle od Pat O'Reilly, čeká vás opravdový (neskutečný!) Zážitek . Tento nehorázně veselý román byl přirovnáván k mnoha nápaditým dílům Terryho Pratcheta a Douglase Adamse.

Kupte si kopii podepsanou autorem zde ... nebo získejte verzi e-knihy Kindle přes Amazon ...

Další knihy o přírodě od First Nature ...